Alle cholesterolwaardes meten?

Met de gecombineerde Multicheck meter kunt u zowel het glucose als het totaal cholesterol bepalen. Voor met name diabeten een makkelijke oplossing. Zij dienen - naast een regelmatige meting van het glucose - ook af een toe een beeld te krijgen van het cholesterol. De Multicheck is echter niet in staat om te laten zien hoe het totale cholesterol is opgebouwd. Het totale cholesterolgehalte wordt bepaald door verschillende vetten:

  • HDL (staat bekend als het goede cholesterol: het zorgt voor de afvoer van overtollig Cholesterol)
  • LDL (staat bekend als het slechte cholesterol: het zorgt voor de toevoer naar de cellen door de bloedbaan en kan zich afzetten op de binnenkant van de vaatwanden)
  • VLDL (het grootste gedeelte van dit VLDL bestaat uit triglyceriden: ook een energiebron in de vorm van een lipide (vet))

Daarnaast is het wetenschappelijk vastgesteld dat de Ratio (Totaal Cholesterol / HDL) een goede graadmeter is om te bepalen of er een risico bestaat op hart- en vaatziekten.

Aangezien de Multicheck meters dit onderscheid niet kunnen maken, willen wij u hier wijzen op het bestaan van andere door ons geïntroduceerde meter:
Cholesterolmeter 3 in 1

Deze meter is wel in staat om alle cholesterolwaardes te meten en te bepalen.

Klik op de afbeelding hieronder om meer te weten te komen over deze meter en hoe u deze kunt bestellen. De meter is geschikt voor professioneel EN consumenten gebruik.